Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Luftskeppet - 10

Vardag. Vaknar och snoozar. Tar dagens första snus. Dricker shake och kaffe framför Nyhetsmorgon. Krig, terror, gängvåld och mustig köttfärspaj. Traskar genom första snön till jobbet. Renskriver, rapporterar, fakturerar, arkiverar. Dricker kaffe och diskuterar män och romarriket. Går hem. Snön är borta. Äter avokadotoast och dricker Dr Pepper. Ligger under kedjetäcket och spelar Candy Crush. Går med hunden och möter en gammal klasskamrat. Hunden hoppar och gör fläckar på hans jeans. Går hem, lyssnar på Daft Punk och lagar palsternackspizza. Äter den och sparar disken till imorgon. Målar naglarna och kollar UFO-dokumentärer på Netflix. Gör kvällsbestyren och lägger mig i sängen med datorn på magen. Spelar Sims 4 tills ögonen grusar sig. Släcker lampan och lyssnar på hundens snarkande och regnet mot fönsterrutan. Slåss mot känslan av fullständig obetydlighet i ett oändligt kosmos och tanken på ett oundvikligt åldrande och den bleka, kalla döden. Somnar.
Övriga genrer av blimp VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-18 18:33Bookmark and Share


    Solbelyst
Vardagsnära och lättförståeligt. Det lilla i det stora och tvärtom.
2023-10-19

  lodjuret/seglare VIP
Krig, terror, utpressning, hämnd, gängvåld, fanns som fenomen redan på den gamla goda tiden, för tusen år sedan eller så...
Regn mot en fönsterruta, vad kan väl vara mera sövande än program i teve. Texten känns som ett utdrag ur en dagbok när som helst i närtidens tidlöshet.
2023-10-18
  > Nästa text
< Föregående

blimp
blimp VIP