Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I början av mars börjar folk bli galna - \"I år på semestern ska vi resa hit och fara dit och bjuda hem dom och lägga om taket och installera bergvärme och börja jogga och hitta ett bra grustag att dricka kaffe i...\", ja, ni vet. Men vad blir det - ingen


Semester

Semester

Nu blir det semester och då blir det fester
med gäster, och bäst är små fester på rester,
och husvagn och båtar och dragspelslåtar
och hur ska man hinna att finna en kvinna,
och springen och jäkten och träffar med släkten,
och blommor ska plockas och lockar ska lockas,
och hur ska man orka en sväng till Mallorca

och baddräkten stramar och kattrackarn jamar,
och sen ska man vila och bli mer virila
och dyka till botten och myggen och knotten
och rekreationen och nya passionen
och galor i parken och filtar på marken
och smöret i Småland och resor till Åland

och tjejer och killar och osande grillar
och stimmen och stojen och motorhojen
och tvister med frugan och sommarstugan
och iskalla drycker och ränker och nycker
och skavsår och myggbett och magknip och ryggsvett
och mjölken som sur är och guidade turer
och badtemperaturer,
och blommande ängar och snart utan pengar
och utedasslorten och kontokorten

och sovsäck i tältet och kivet och kältet
och vandra i fjällen och smultronställen
och cykla och rida och skinnet ska svida
och gräset ska klippas och cupmatcher tippas
och gå på muséer och byta bidéer
med flera idéer
och gå och spatsera och omtapetsera
och fiska och bada och sova i lada

och hur ska man hinna när pulsarna brinna
att njuta av livet och allt som är givet
av lugnet och friden i ljuvaste tiden
med blommande klöver som alla behöver

- jo, när väl semestern är över.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 2172 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-08-17 16:30



Bookmark and Share


    Lillemor
Det här är en SÅNG! Jag vill ha musik. Spelar du också, Nicke Sjödin?
/Lillemor
2006-12-31

    Lillemor
Jag läste också högt. Märkte hur texten drog i alltmer snabbare tempo. Jag var tvungen att ta paus efter genomläsningen. Kan inte någon...snälla(!!) sätta musik till dessa helt underbara strofer. Du har fångat in allt! precis allt! Till och med stressen....
Mvh Lillemor
2006-12-31

  Cris
Man kan njuta både under semestern och när den är över..det blir lugnast så :-)
men alla kan inte den konsten.. utan skall så himla mycket och stressar upp sig för saker som komma skall..
2006-08-17

  Sanningsägaren VIP
Härlig läsning
är detta samme Nicke Sjödin
som varit lärare på Skedom
en gång i tiden månne? :)
2006-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin