Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Bilden är min egen


Laudes på krogen Den Nionde Dagen

natten har ännu inte fallit när orgelns sång strävar upp genom takfönstren mot profetklippans stjärnbilder

vid bord Ekörhänget är de kvinnliga profeterna samlade i bön

"människogör människan"

i orden lyssnar de efter vägen till Emmaus
Fri vers av Emanuel Sigridsson VIP
Läst 141 gånger
Publicerad 2023-11-24 16:31Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
En mycket vacker bild som glider över i texten. Där orgelns strävande sång möter de kvinnliga profeterna. Bönen är i sin enkelhet så stor och får mig att tänka på orden "där två eller tre är församlade finns jag mitt i bland dem."
2023-12-18

  La Magnólia VIP
Vackert skriftat och en underbar bild. Jag kommer iaf på tre namn på profetissor: Debora, Hanna och Hulda. Det kan vara någon/några fler som nämns som jag glömt men fint att du tar med dem.
2023-11-27

  Kajan VIP
Inledande bilden är skön, där musiken stiger upp emot natthimlen, och kvinnorna ber måhända lite extra för oss män, funderar jag ? Texten bär en enkel skönhet som gör den tillgänglig .
2023-11-25

  Ulf Lundin VIP
Kyrkan är där de bedjande är, de som i bön lovprisar uppståndelsen, alltings återupprättelse, även människans, det största undret av dem alla. Vi längtar intensivt efter att slå följe med den uppståndne. I hans sällskap lyser det profetiska ljuset starkt genom kvinnor och män. Mycket berörande text som leder till eftertanke. Tack!
2023-11-25

  Sparvögat VIP
En mycket vacker morgonbön ~
i hopp om att Jesus förnimma…
2023-11-24

  Anya VIP
Profetklippan....då tänker jag på Petrus....kanske tänker jag fel? Jag kan också associera till Klippmoskén i Jerusalem.

några kvinnliga profeter känner jag inte till....men jag är inte speciellt kunnig. Undra om det har undgått mig? Deras bön är sannerligen talande i sin lakoniska form.


2023-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Emanuel Sigridsson
Emanuel Sigridsson VIP