Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Råolja kommer inte från fossil/video


Med dagens experter pratar bara pengarna.

Oljeshejk i blåsväder – jämförs med Dracula (msn.com)
https://www.facebook.com/reel/874412400820996


-Råolja är ett mineral. Liksom kol, regenererar det efter 100 år, DET ÄR SÅ EXPERTERNA SÄGER, INTE JAG.

Olja är oändlig, den produceras av jordens magma!

Dessa, bränn det med besvärjelsen, för att hålla priset högt säger de drabbade för vatten är inte gjort av blod på samma sätt, inte heller "hemlock" på apelsiner."
- Tror du att detta är orsaken till sänkningen av vattennivån i europeiska floder och vattendrag, eller till och med kollapsen av de underjordiska lagren i källaren i hålet som lämnades efter oljeutvinning och därmed förändra jordens axel och till och med jordbävningar?
-Jag har argumenterat med några att det är en gammal tallrik med fossil olja och allt det där, och att den här ingrediensen bara är en kombination på planetnivå, inte på något sätt något som tar slut.
-Naturligtvis lärde många av oss detta från läroböcker, men här är helt klart det där havet är kallt, som man säger.

  • En video om olja: Nicu Moisa har lagt upp en reel på Instagram som visar hur olja sprutar ut ur marken i Rumänien. Videon har fått över 500 000 visningar och många kommentarer.
  • Olika åsikter om olja: Kommentarerna till videon visar att det finns olika uppfattningar om oljans ursprung, mängd och miljöpåverkan. Vissa tror att oljan är oändlig och produceras av jordens magma, medan andra menar att oljan är ett fossilt bränsle som är begränsat och skadligt för klimatet.
  • En kontroversiell familj: En av kommentarerna antyder att videon är inspelad av en familj som är känd för att vara inblandad i oljesmuggling och korruption i Rumänien. Familjen har varit föremål för flera rättsliga utredningar och protester.

Det var i ett livesänt event från 21 november som The Guardian tagit del av som Al Jaber sa att det inte fanns några vetenskapliga bevis för att fossila bränsen behövde fasas ut för att nå 1,5-gradersmålet.

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) är kritisk till COP28-ordföranden sultan Ahmed Al Jabers uttalande om att fossila bränslen inte behöver fasas ut. Han har fel.

Ministern efter COP28-toppens ord: ”Kommer ta upp det om vi ses”
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-12-04 14:40Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP