Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Djävulen har ingen humor

 

Den hjärntvättade positivismen och optimismen hos människor som varken vågar eller förmår se sanningen. Ett mörker som lägger sig över samhället, en sjukdom som orsakar oerhört mycket olycka och skada.
Barn som matas med lögner och skit och som går helhjärtat in i det. Det är så som psykisk sjukdom, våld och missbruk frodas och alstras.
Föräldrar som skulle ha gjort något helt annat innan de blev föräldrar, skadade individer toxiska i sin förvirring och vilsenhet. Barn som blir kriminella innan de har fyllt 14 år. Noll uppfostran, kärlek och god vägledning. Vad gör jag på den här planeten? Människor som lever i en kramp och djävulen som applåderar sina lärjungar. Ett politiskt parti som är grundat i nazism. Vad sänder det för signaler till de unga? Folkhemmet är fullt av svartmögel och ohyra och de hjärntvättade positivisterna och optimisterna säger det är ingen fara på taket.
1254 självmord år 2022. Vi har en bra psykiatri.
Sverige mår bra. Det är lugnt. 1,5 miljoner fattigsvenskar undrar hur de ska lösa det här med julen. Klassklyftorna är allvarliga frakturer i samhällskroppen. I Djursholm badar barnen i dyra julklappar. Så säg inte åt mig att tänka positivt och optimistiskt. Samhället är i många avseenden cyniskt och ruttet och det finns ingenstans som man kan fly. Man måste vårda de ljus som trots allt finns. Man måste försöka att leva ett värdigt och anständigt liv trots det samhällsmörker man irrar runt i. Det enda sättet att rå på en demon är med kärlek och sanning. Plus en hel del humor så att man inte blir alldeles galen. Djävulen har ingen humor.
Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-07 13:02Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP