Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ungern hotar blockera Bulgariens anslutning: Schengenområde


På nivå med grisarnas fötter eller gräset talas: ( jag har glömt lite ungerska)Ungern sa att Sverige accepterar hästens kuk, förmodligen menas en närstående yankie-familj från svält vandring tider! Det är helt otrolig Ungern har gjort sacker att till och med Putin skulle bli överaskad och arg på honom....


Ungern hotar att blockera Bulgariens anslutning till Schengenområdet om skatten på rysk gas inte upphävs: "Vi kommer att motsätta oss det med ett veto" Ungern kommer att lägga in sitt veto mot Bulgariens anslutning till Schengenområdet om regeringen i Sofia inte upphäver den nya ryska transiteringen beskatta. gas, meddelade det ungerska utrikesdepartementet på lördagen. Ungerns utrikesminister, Peter Szijjarto, förmedlade till regeringen i Sofia, genom ett pressmeddelande, att Budapest kommer att lägga in sitt veto mot Bulgariens anslutning till Schengenområdet om respektive skatt som tas ut på huvudgasförsörjningen till ungrare förblir i kraft, skriver den här. Agerpres, med hänvisning till Reuters.

"Om de äventyrar säkerheten för Ungerns energiförsörjning under lång tid, då kommer vi att motsätta oss deras inträde i Schengen", varnade chefen för ungersk diplomati. Ungern, ett landlåst land med begränsade möjligheter att leverera flytande naturgas (LNG), är fortfarande beroende av gas som importeras från Ryssland. Den ryska gasen som transporterar Bulgarien till Ungern och Serbien kommer från Turkiet via TurkStream-ledningen.

Bulgariens premiärminister, som motiverade den ryska transitskatten genom att höja statsbudgetens intäkter och hävdade att skatten skulle "balansera" marknaden, sade denna vecka att Ungern hade skickat honom signaler via diplomatiska kanaler att man kunde blockera Bulgariens Schengenanslutning och lovade att avbryta den. . . .
Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 52 gånger
Publicerad 2023-12-16 17:23Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP