Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Årsgrödor


Det man sår

Årsgrödor som av frukt bär etcetera där man fyller sina lador för kommande vinter och behov.
***
På sådd kommer skörd oavsett om vilken sort på frön eller kvaliteter typ av grödor så kommer småningom växt och skörd. Vi vet att så har alltid varit som sin speciella tid som oftast om våren med väl kultiverad god jordmån.
Om skörden inte omsköts och regnet uteblir för god avkastning så går ju inte skylla någon annan i skuld och ansvar för det än en själv och vädret går ju inte styra över men gör man så gott som går i typer av väderlek så räcker det långt. Om det varit för kallt och för mycket av regn då snabbt skörd i obalans.
Jag väljer att till exempel sätta ner potatis så tidigt som möjligt början av juni och gör det i hopp om fin skörd. Jag sår i så god jord med så fin mylla som möjligt, som går att få till.
Så sant uttrycket det man sår får man skörda. Om detta görs i omsorg om växten, av förmåga att så i tro om god skörd, så med all säkerhet en hel del av potatis som av skörd kommande sommar.

En jämförelse: Samma är med oss människor. Sår man gott får man skörda gott sår man ont får man skörda ont. Oftast. Man lägger in kärlek i allt man sår.

Väljer att inte skuldbelägga någon väljer att tro gott om människor.
*Goda tankar goda ord önskar mer av på vår jord*

Copyright Glitträ
Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-01-25 22:28Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Kloka ord om omtankens effekt.
2024-01-27

  Marita Ohlquist VIP
Oavsett vad vi odlar, trädgård eller medmänsklighet, bör vi göra så gott vi kan och hoppas på bra resultat.
2024-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP