Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Herr Henkel ställer alltid upp för alla


OPEN HOUSE - i min tvättstuga

KAPITEL 1
Idag har det hänt något mycket märkligt, något mycket besynnerligt. Det är ”OPEN HOUSE” i min tvättstuga. Familjebostäder, som äger huset, har installerat en ny dörr till min tvättstuga. Så fort jag markerar ”öppna” på displayen så svänger dörren upp av sig själv, som om någon representant från Familjebostäder höll upp dörren för mig. Av artighet. Och säger: ”Välkommen!” Och på så vis kommer jag in.

KAPITEL 2
Visst är Familjebostäder justa! Bästa husägaren i Farsta Strand! Men det finns en hake i sammanhanget: ”Dörren till tvättstugan vägrar stänga sig - det verkar som om Herr Henkel står där, i dörröppningen, och håller uppe dörren och basunerar ut: ”Vem vill tvätta? Är det någon som har glömt sitt tvättpass? Kom förbi och tvätta!”
För att få dörren att ”gå i lås” måste jag trycka till dörren, ge den en sidotackling, som i ishockey, vilket i sin tur skulle ge mig minst 5 minuter i utvisningsbåset. På den nivån måste jag trycka till ytterdörren till min tvättstuga. Annars hittar jag väl halva stan här inne. Tvättandes. Torkandes. Men inte nu. Min sidotackling är ytterst effektiv.

KAPITEL 3
Hjälpsamme Herrn, Herr Henkel, fortsatte att försöka hålla dörren till tvättstugan öppen. Och när jag var klar med första omgången tvätt så sa jag ”flytta på dig Henkel, och sen sidotacklade jag dörren”. Det är tur att Henkel har vett att flytta på sig när dörren tvingas på plats.

(Fortsättning Följer)
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-02-02 13:46Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP