Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar

Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar. Nån som inte sticker ut, men som inte heller syns.
Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar. Nån som inte kan gestikulera, inte mima, inte vara socialt kompetent
Men inför alla andra kan jag verka lika, kan jag verka normal, kan jag verka kompetent, för jag kanske låter likadant som alla andra.
Det som ingen vet, eller alla vet om de bara vill, är att min motor inte fungerar som de färgglada bilarnas motor.
Den kanske är skrot i de flestas ögon, men om du ger mig vård så ska du se att jag tar dig överallt. Finns inget stopp för vart jag kan ta dig om du bara tar hand om mig.

Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar.
Ingen kan se vad som händer när någon trycker på gaspedalen och försöker komma upp i hastighet. Det går inte, och de frågar sig varför. Bara de hade velat hade de förstått att jag är en manuellt driven bil, så man behöver växla - men de är så vana vid att bilen drivs automatiskt, med hjälp av gas… och broms.

Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar.
Vågar inte köra om någon, vill inte vara till besvär, inte störa någon.
Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar.
Man kan tro vid första anblick att jag är precis som alla andra, men så märker du att jag inte kör likadant, kör med större försiktighet, försöker undvika problem, försöker hålla avstånd, försöker vara till lags. Det är svårt att vara en svart bil bland alla färgglada bilar. Det är så förbannat svårt att vara det. För hur mycket jag förstår de färgglada bilarna, så är det i slutändan bara jag som förstår, de förstår inte mig. De tror att alla är som de, de beter sig alltså som alla andra. Fast jag är den som vågar ta det säkert och göra smartare val, istället för att göra precis som alla andra.
Och fan är det häftigt ändå. Kunna vara någon annan, än alla andra plastfigurer, förlåt, färgglada bilar.

Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar, och jag kanske ser ut som du, men jag är inte som du, och det är jag stolt över. Jag behöver inte vara som alla andra, inte följa flocken, utan jag kan ta mina egna beslut. Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar och det är jag stolt över. Jag är en svart bil bland alla färgglada bilar.
Skapa | Skriva av Arvid Karlsson VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-09 10:14Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tja bättre svart rejäl bil!
än en svart-Taxi med
våldtäktsman inuti?
;)
2024-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Arvid Karlsson VIP