Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Arabien varnar för “katastrof”vid israelisk offensiv i Rafah

Arabia Saudit? avertizeaz? asupra unei "catastrofe" în cazul unei ofensive israeliene la Rafah - Stirileprotv.ro

https://stirileprotv.ro/stiri/international/arabia-saudita-avertizeaza-asupra-unei-catastrofe-in-cazul-unei-ofensive-israeliene-la-rafah.html


Arabien varnar för “katastrof” vid israelisk offensiv i Rafah: Sidan rapporterar om att Saudiarabien har uttryckt sin oro över en eventuell israelisk militär operation i staden Rafah, där hundratusentals palestinska civila har flytt från Gazaremsan. Saudiarabien uppmanar FN:s säkerhetsråd att ingripa för att förhindra en “humanitär katastrof”.
Israel kräver evakuering av civila från Rafah: Sidan citerar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som har bett armén att utarbeta en plan för att evakuera civila från Rafah och “förstöra” Hamas-krigare i området. Israel har lanserat en våldsam vedergällning mot Hamas sedan den islamistiska rörelsens blodiga attack den 7 oktober förra året.
Saudiarabien vill ha fred i Gaza och en palestinsk stat: Sidan nämner att Saudiarabien, som är en ledande arabisk monarki i Gulfen och har en viktig roll i Mellanöstern, inte erkänner Israel, men har inlett samtal med USA, sin främsta allierade, om en möjlig normalisering av relationerna med Israel. Saudiarabien har dock villkorat återupptagandet av samtalen av ett eldupphör i Gaza och ett avtal om en “oåterkallelig” väg mot att skapa en palestinsk stat.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2024-02-10 23:28Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP