Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Vad menas med 491 eller 69?


Siffror säger säkert saker - symboliskt sagt

KAPITEL 1
Siffror är bara 10 stycken. Från 0 till 9. Men kombineras de med varann så får de nytt liv. Vad sägs om 666. Eller 491. Nummer som finns på många ställen. I böcker och ritade på väggar. Samma sak gäller väl 69. Så klart. Det blir plötsligt intimt. Och då översätter någon det hela med 6. Bara en siffra men den innehåller rörelser, förförelse och massor av kärlek.
När någon ser negativt på tingen runtomkring så skrivs genast numret ”13”. En representant för otur. Någon har detta nummer som lyckotal men dessa är mer undantag.

KAPITEL 2
Ska vi hoppas på det goda, det perfekta, då blir siffran 7 synlig. Att nå 7:e himlen är ett mål för några. Men att kallas nolla (0) är som att inte räknas med, vara utanför. Har Du någon specifik siffra eller nummer? Så klart Du har. Det har alla gemensamt, personnumret! Eller mobilnumret! Eller så finns det ett annat nummer de flesta har, postnumret! Men alla dessa nummer är förstås olika. Vi bor på olika ställen och är födda olika datum. Men ändå, vi kan kopplas till nummer. De kan i viss mån beskriva oss. I varje fall vår ålder. Och för vissa - som intresserar sig för egenskaper beroende på vilken månad man är född - så kan ju Ditt personnummer berätta om Du är lejon eller oxe eller något annat.

KAPITEL 3
Och ska Du resa utomlands så är det en hel del siffror i ditt pass som ska visas upp. Utan dessa siffror kan Du inte resa hur Du vill. Passet är ju ett villkor för att kunna resa utanför Europa.
Så Du ser siffror berättar och beskriver en hel del. Vilka siffror är viktiga för Dig?
Övriga genrer (Kåseri) av Bengt Johan Alexander Malmsten VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-02-23 20:33Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
det finns mer nummer än så
så kallade transcendentala nummer
vissa ser de som en bild
som PI, E, eller C
(en fotons
rörelsehastighet
i vakum)

prova att söka på ett nummer
och lägg till "angel numbers"
och du kommer lära dig en del
666 är en ängel nummer
som betyder att du behöver fokusera
till exempel...
änglar talar i symboler
händelser och nummer
de finns ibland oss
de har jag sett
och bella så klart :) <3
hon kunde göra vatten heligt!
en riktig ängel på jorden
earth angel earth angel :) <3
2024-02-24

  Koppartråd
Har faktiskt aldrig tänkt på siffror på det viset. Egentligen så är väl alla bokstäver och siffror endast imaginära verktyg för oss att kategorisera verkligheten. Utöva en viss kontroll kanske.
Har alltid haft en fallenhet för siffran två. Kanske gör att det är det enda primtalet som är jämt. Eller för att det ofta krävs minst två objekt/subjekt för en slags reaktion, vare sig det är en bakpulver-ättiksbomb eller kärlek.

Se nu vad du fick mig att spekulera!
2024-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Johan Alexander Malmsten
Bengt Johan Alexander Malmsten VIP