Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Generation Greta vs. Generation Bianca

Den ena grön, den andra grann. Antingen är du miljövän eller trendig.
Sådan har den blivit, dagens ungdom. Anhängarna som vallfärdar till alla binära, digitala hörn i cyberrymden lär sig att uttala "Shein", "Temu" och "Wish" innan ord som "solidaritet" eller "samhällsnytta". Och sådant är väl internetet, så otroligt binärt och fyrkantigt, svart eller vitt. Förutom när det gäller genus och könstillhörighet, där finns det nyanser i ett enda stort prisma av "wokeness" och en gnutta självhat maskerat i en heterogen - eller homogen - regnbågs-rörelse. Men jag är varken transfob eller homofob eller asexuellofob eller queerofob - jag hatar alla människor utan att diskriminera.

Generation Bianca slänger sina underkläder och köper nya, sprutar botox i alla porer och öppningar, och lapar i sig ftalater och mikroplaster från billigt köpta polyestertröjor som om de vore en kalorisnål sallad. Trettonåringar vandaliserar skönhetsbutiker i jakt på flera anti-age krämer till sin ansiktsrutin i 43 steg. Om ni trodde att infantiliseringen av kvinnor var illa innan så har ni missat det nya - infantiliseringen av barn! Rynkan är den sanna Putin, tro mig.

Samtidigt så har vi gladiatorerna på andra sidan, generation Greta. Greta, denna ålderslösa ikon med bruna flätor och en stålsäker retorik när den väl är inövad. En svensk Jesus uppenbarade sig när vi behövde religionen som mest. För utan varken Bibel, Koran eller Tora kan vi väl omöjligen agera moraliskt? Och här kom hon, Greta, och förvandlade vattnet till vin, syndaren till... ja, en större syndare som dessutom inte källsorterar rätt. För visst tvättar du ur dina syltburkar innan du placerar dem i kärlet för ofärgat glas?

Det går för fort för generation Grön, det är dags att sakta ner. Slow fashion, slow transport och slow living. Hur ska annars alla barn orka med att ha klimatångest?

Och ni tycker att det är märkligt att ungdomar känner hopplöshet, när det går så bra för vuxna. Det är bara att pallra sig ner till Systembolaget så försvinner alla problem innan midnatt råder. Synd bara att våra barn måste vänta i 20 år på den efterlängtade frågan från den söta kassörskan i svart väst: "Har du leg"?
Ni tycker att det är märkligt att ungdomar känner hopplöshet när det är vi som har raserat vägen som de nu måste gå på. Ni tycker att det är märkligt att vi som föräldrar, ledare, chefer, inspiratörer, utbildare, läkare och psykologer inte förstår oss på när våra barn dränker sin ångest med trädkramande, hädisk veganism eller med hudkrämer och botox, eftersom vi inte behövde göra det? Det var bättre förr, så måste det vara. Nazisternas återkomst någon?

Det är inte så märkligt att våra barn vissnar och självdör när vi har skyfflat bort jorden de slog rot i. Vi dansar på våra barns gravar, och förstår inte varför samvetet säger till oss att sluta.
Greta och Bianca är två idoler som är enkla att avsky och kritisera, kanske allra främst för att de lyckas med någonting som vi som har fött och fostrat den nya generationen misslyckats med - att lyssna till barnens behov, önskemål och framför allt: deras rädslor.

Övriga genrer (Satir) av Koppartråd
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-02 14:29Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
"Nazisternas återkomst någon?"

det kändes väl klämkäckt. men hitler var ashkenazi (ukrainsk jude).

bella sminkar sig 3 timmar per dag, för hon tycker hon ser blå ut i ansiktet, för hon tänker för mycket. så man kan va båda.

jag, var arg och deprimerad 11-23. sen vände det. är mest lugn och glad nuförtiden. var kaotisk (borderline) innan också, har tagit tills på 40-års-dagen innan det försvann.

föräldrarna var väl inte så bra. mor pratade aldrig, pappa skrek mycket. blev glad när han dog. har en bra relation med mor nu äntligen.
2024-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Greta stöder terrorister.
2024-04-02

  Öknens Ros VIP
Två ytterligheter.
2024-04-02

  Koloristen
Det var bättre förr. Ja.
2024-04-02

  Ulf Carlsson VIP
Snitsigt skriven örfil åt föräldragenerationen! Den korrekta syntaxen ger en extra snärt.
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Koppartråd
Koppartråd