Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Det vardagliga ägget kommer att vara vitt.

Video | Facebook

 

Vänstermöte stormat av maskerade män – stor polisinsats i Gubbängen (msn.com)
Våra höns ska bara vara vita med hakkors kam vapen på huvudet och ska bara lägga guldägg.
Liksom statsskulder vet ingen vem som kommer att betala dem och i hur många generationer "De flesta äggkonsumenter är i stort sett likgiltiga för färgen på äggvitan eller brunt, det ger dem en nazistisk touch, fransmännen lär sina barn att spara ägg till frukost och när de når vuxen ålder kommer de att få en betydande mängd kapital återvunnet.

Vita kycklingar är lättare att hålla och lägger ägg lättare för dem
"Vita kycklingar har mer genetisk potential än bruna kycklingar. De lever längre och lägger ägg", sa Schönecke. "Vita höns är lättare att hålla och mer rörliga än bruna höns."

Schönecke tillade att vita höns ofta är lättare att underhålla med mat och vatten och också är lättare och mindre, och deras ägg kommer att försvinna från butikerna om några år, och det första steget har tagits av Europas största ekonomi. Tyska uppfödare har meddelat att de inte längre kommer att leverera bruna ägg, med tanke på att vita ägg är billigare att få tag på. Här är några intressanta detaljer om denna förändring:

Anledning till förändring:
Fördelarna med vita höns: Henner Schönecke, ordförande för den tyska federala äggföreningen, förklarar att denna förändring beror på de många fördelarna som erbjuds av höns som lägger vita ägg, som leghornrasen. Dessa förmåner inkluderar:
Större genetisk potential: Vita höns har större genetisk potential än bruna värphöns.
Agility och liten storlek: Vita höns är något mindre än bruna äggvärphöns, vilket gör dem smidigare. Dessutom kan de bo bättre i öppna ytor och få mer plats i stallet.
Enkelt att underhålla: Vita kycklingar är lättare att underhålla, konsumerar mindre foder och är mer rörliga.
Högre produktivitet: Vita höns lägger i genomsnitt cirka 500 ägg under 100 levnadsveckor, jämfört med bruna höns som producerar 380 ägg under 82 veckor.
Aktuell trend:
Bruna ägg står för närvarande för cirka 30 % av stormarknadsäggen i Tyskland, men har till stor del försvunnit från lågprisbutiker. För bara ett decennium sedan såldes fler bruna ägg i Tyskland än vita ägg. Det är dock bara ett fåtal regionala bönder som fortsätter att hålla bruna höns, men antalet minskar.
Konsumentpreferenser:
En nyligen genomförd undersökning visade att bruna ägg fortfarande är mer populära bland äldre, medan yngre konsumenter inte bryr sig lika mycket om äggfärg och är mer intresserade av djurens välbefinnande och äggens lokala härkomst.
Skillnader i färg och smak:
För matlagning och ätande är det inte längre någon märkbar skillnad mellan färgerna på kycklingarna. Bruna ägg tenderade en gång att ha fastare skal, men nu har de inte det och det är ingen skillnad i smak från vita ägg.
Sammanfattningsvis kommer bruna ägg bara att finnas hos ett fåtal regionala fjäderfäuppfödare i framtiden, och vita ägg skulle lättare kunna färgas med en mer intensiv färg. Denna förändring speglar marknadens preferenser och behov, samt de fördelar som vita höns erbjuder
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-04-24 20:25Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP