Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag Förtjänade Dig


Jag förlorade mig i dina vatten.

Jag gick på dina gator i månader.

Jag tappade mina tårar i din flod.

När du var kall, var jag kall.
När du tinade upp, log jag.

Du omfamnade mig när jag behövde.

Du gav mig en hand när jag var borta.

I den här stora världen var du min säng.

Och ja, jag tror jag älskar dig.
Ja, jag tror jag förtjänar dig.

Du har ögon som ser mig.

Du har armar som når mig.

Du låste in mig, tredje huvudstaden!

Och jag älskar dina slitna grindar...
Din brutna asfalt...
Din ömma betong...

Ja, jag förtjänade dig.




Fri vers av josefina
Läst 591 gånger
Publicerad 2006-08-22 15:42



Bookmark and Share


  Propella
Herregud vilken text! En kärleksförklaring till en stad... Jag är mållös.

"Jag tappade mina tårar i din flod."

Vackert vackert vackert.
2006-09-30

    sphinx
tycker om denna. blir nyfiken på vilken stad du tänker på? sen finns också kärleksförklaringen till en människa om man vill läsa in det i dikten. bra!
2006-08-23

    Eijra
Den var skön
gillar den,,
2006-08-22

  AndersN
Intresseant, bildlik, känslosam och samtidigt svår att nå. Dvs riktigt förstå.
Härlig rytm. Skriv på
2006-08-22
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina