Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud Har En Åsikt Om Allt

Varje dag hör jag någon fråga:
Finns Gud?
Varför gör Gud ingenting?
Hur kan Gud låta detta ske?

Varje söndag ensam på bänkraden
sitter jag med händerna knäppta
huvudet tittar upp
och möter korset
om och om igen.

Varje dag frågar jag mig själv:
Finns Gud?
Finns Gud inom mig?
Varför är Gud inom mig?

Blicken på korset
om och om igen.

När andra pratar om Gud
snackar jag med Gud
om allt, ingenting
de stora frågorna i livet
nageltrång
visumansökningar.

Gud har en åsikt om allt.




Övriga genrer av josefina
Läst 710 gånger
Publicerad 2006-08-22 16:01



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
"När andra pratar om Gud
snackar jag med Gud"
när jag läste dom raderna högg det liksom till i hjärtat...
och jag kom ihåg, att jag också är kristen
2006-12-07

  Daniel_78 VIP
mm ibland försöker jag också tala till gud
tror kanske det mest är för att stilla mig själv
försöker reda ut och klargöra saker jag gått
och grubblat på.
och vem vet kanske lyssnar någon
på hjärtats slag.
2006-09-06

  Patrick N Sonett
svaret på frågorna är, hur hårt ni än knäpper händerna så finns det ingen som hör er tystnad, Gud är endast ett besmyckat moln för människor som inte står ut med sig själva och sin tillvaro.
2006-09-03

  Nem
Klok och bra dikt. Den får mig att tänka över hur man borde leva.
2006-08-29

    Lollo Lovika
belisimo mycket bra jag är inte kristen men jag tror att när man tror på något väldigt mycket så finns det...
2006-08-27

  Fredrik Stillesjö
Hej josefina!

Mycket läsvärd dikt som ger mig mycket. Har suttit (och sitter) där själv. Just nu har jag kommit fram till att Gud finns där trots allt. Hälsar Fredrik
2006-08-24
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina