Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ebrahim Raisi mår bra tack, händelsen är inte farlig.

Helikoptern som gjorde en tvångslandning i Iran och som bar president Ebrahim Raisi har hittats. Vittnesuttalanden
2024-05-19 | 21:57
Ebrahim Raisi AFP
Helikoptern som gjorde en tvångslandning i Iran och bar president Ebrahim Raisi hittades av sökteamen, meddelade statlig television, citerad av The Guardian.

För närvarande finns ingen uppdaterad information om tillståndet för de ombordvarande.

Iranska tjänstemän talade med två personer som befann sig på samma helikopter som president Ebrahim Raisi, berättade Irans vicepresident för verkställande frågor Mohsen Mansouri för den halvofficiella nyhetsbyrån FARS.


De säger att de tog kontakt "flera gånger" med en passagerare och en flygbesättningsmedlem kort efter kraschen, vilket indikerar att händelsen inte var "allvarlig", sa Mansouri.

Tre helikoptrar flög samma rutt innan två förlorade kontakten med Raisis helikopter, sa Mansouri.

"Kommunikationsministeriet och andra säkerhetsbyråer har identifierat området för incidenten inom en radie av 2 kilometer. På grund av väderförhållandena är det svårt att komma åt området", sade han.

Irans högsta ledare försöker lugna befolkningen
Irans högsta ledare, Ayatollah Ali Khamenei, försökte lugna den allmänna opinionen efter helikopterkraschen med Ebrahim Raisi.

"Vi hoppas att Gud den allsmäktige kommer att återlämna den käre presidenten och hans kollegor i full hälsa till nationens armar", sa han på statlig tv, som citeras av Sky News.

Han sade att "det inte kommer att bli några störningar" i landets funktion och att människor inte borde vara oroliga eller oroliga.

Den statliga televisionen hade tidigare avbrutit all sin reguljära programmering för att visa böner organiserade för Raisi över hela landet.

I Irans dualistiska politiska system har Khamenei, 85, sista ordet om all större politik.

I flera år har många sett Raisi som en stark kandidat för hans efterträdare.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-05-19 22:39Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP