Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Thailands regering har tagit med Rumänien på listan över länder vars medborgare inte längre kommer att behöva visum, åtgärden som syftar till att öka turistnäringen, som landet är beroende av. Denna åtgärd kommer att tillämpas från 1 juni 2024,


Thailand erbjuder rumäner visumfritt från 1 juni

Staten som tar bort visum för rumäner, från 1 juni. Det är mångas favoritsemestermål
Thailands regering har tagit med Rumänien på listan över länder vars medborgare inte längre kommer att behöva visum, åtgärden som syftar till att öka turistnäringen, som landet är beroende av. Denna åtgärd kommer att tillämpas från 1 juni 2024, skriver Bangkok Efter publicering.  News.ro.

Regeringen godkände på tisdagen en rad nya visumbestämmelser för att locka fler turister, inklusive visumfria och visum-vid-ankomst-system och längre vistelser för studenter och en reducerad nivå av obligatorisk sjukförsäkring för pensionärer.
Fram tills nu, för att rumäner skulle kunna resa till Thailand, kunde de få sitt visum online eller direkt på flygplatsen, i så fall var det giltigt i 15 dagar.

Utrikesministeriet har föreslagit åtgärderna för att locka så många besökare som möjligt, eftersom den nationella ekonomin är starkt beroende av turism, säger regeringens talesman Chai Wacharonke, enligt
Han sade att antalet länder som är berättigade till visumfritt kommer att öka från 57 till 93. De 36 nya länderna inkluderar Albanien, Kambodja, Kina, Indien, Jamaica, Kazakstan, Laos, Mexiko, Marocko, Panama, Rumänien, Sri Lanka och Uzbekistan .

Besökares vistelser under detta system har också förlängts till 60 dagar, sade regeringens talesman. Regeringen har också godkänt visum vid ankomst för 31 länder, upp från 19 länder tidigare.

Besökare som vill arbeta och även besöka turistmål kommer att kunna få femåriga visum som gäller för vistelser på upp till 180 dagar, vilket kan förlängas med ytterligare 180 dagar. Tidigare hade de bara rätt till två vistelser på 30 dagar vardera, sade regeringens talesman.

"Denna åtgärd riktar sig till digitala nomader, distansarbetare och frilansare... såväl som de som vill lära sig Muay Thai och thailändsk mat. De kan lära sig och besöka platser, säger Chai Wacharonke. Han kallade det Thailand Destination Visa.

Utländska studenter på högre utbildning kan stanna ett år efter examen, istället för att tvingas lämna landet så fort de är klara med sina kurser.

"De kan få arbete under den längre perioden, särskilt i de områden där vi behöver personal", säger talespersonen.

Det finns ungefär 40 000 sådana utländska studenter i Thailand, sa han.

De godkända åtgärderna träder i kraft lördagen den 1 juni.

Besökare över 50 år som söker visum för längre vistelse måste för närvarande ha en sjukförsäkring.

Regeringen godkände också utbyggnaden av e-visumansökningstjänster vid thailändska konsulat och ambassader från 47 till 94 platser med start i september, sade talesmannen.
Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-05-28 18:15Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP