Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Hälsofördelar med Fisetin och Taurin.

Hälsofördelar med Fisetin och Taurin.
Artikeln jag hänvisar till diskuterar de potentiella hälsofördelarna med vissa livsmedel och kosttillskott för att bromsa åldrandeprocessen.

Enligt den nämnda forskningen kan en förening som finns i olika frukter och grönsaker som kallas fisetin ha egenskaper som hjälper till att stoppa åldrandet av kroppsvävnader. Denna studie genomfördes på möss, och den visade att fisetin kunde förbättra hälsan och öka livslängden även i ett sent skede i livet.

Fisetin är en flavonoid, en typ av växtpigment som också tillhör polyfenolfamiljen. Det finns i flera frukter och grönsaker och tros ha olika hälsofördelar. Vissa studier tyder på att fisetin kan öka hjärnans funktion, förbättra långtidsminnet, minska risken för demens och till och med hjälpa till att återhämta sig från hjärnskador eller stroke. Det har också kopplats till potentiella antiinflammatoriska effekter och kan hjälpa till med gastrointestinala sjukdomar som IBD.

Ett annat ämne, taurin, har visat sig förlänga livslängden för möss och förbättra hälsoresultaten hos primater när de tillsätts i kosten. Taurintillskott ledde till en signifikant ökning av medianlivslängden för mössen jämfört med de som inte fick det.

Slutligen finns det en intressant studie som undersöker om körsång kan bromsa åldrandet. Forskare vid Linnéuniversitetet genomför ett unikt projekt för att undersöka denna möjlighet.

Det är viktigt att notera att även om dessa fynd är lovande, har det mesta av forskningen utförts på djur, och effekterna på människor kan skilja sig åt. Rådgör alltid med en sjukvårdspersonal innan du gör några betydande ändringar i din kost eller tar nya kosttillskott.
Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 37 gånger
Publicerad 2024-06-13 00:39Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP