Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Elvis Presley har just slagit igenom

 

30 minusgrader på midsommarafton. 5 meter svart snö som faller. All växtlighet skiftar färg till blå. Motorvägar som går rakt ut i havet. Riksdagen har klätt av sig naken och talar kinesiska baklänges. De rikas bankkonton töms och går till de fattiga. Solen i underbart stroboscope när hela Sverige dansar jitterbugg.
Allt som har med skärm att göra slutar att fungera och medborgarna inser att de behöver varandra, att det faktiskt finns en glädje i att umgås och ha en dialog. 30 minusgrader på midsommarafton. 5 meter svart snö som faller.
Elektriciteten som säckar ihop. Motorvägar som går rakt ut i havet. De dödas ömsinta viskningar. Till och med Lotta Engberg och Pernilla Wahlgren börjar att misströsta. Sverige går ner i en lycklig koma. Fotbolls-EM börjar på fredag. Hela världen går nu i beigt och brunt.
I den eviga världsnatten sjunger en begeistrad Jokkmokks-Jokke gulli gulla ko ko. Gud framträder allt tydligare inne i blå skogen som ett litet barn som någon måste ta hand om.
I de rubinröda underjordiska kärleksgalaxerna vistas poeter och konstnärer i väntan på friidrotts-EM. Allt är normalt igen i det harmoniska folkhemmet där människorna vibrerar i en fullkomlig extas. Livet är mycket verkligare på TV. Vi äter jordgubbar och dricker konjak. Elvis Presley har just slagit igenom.
Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-13 15:23Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP