Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
med samtycke


Inom en månad pussar jag med en american.

Politiskt vill de tro att de följer repet och inte drar repet från två motsatta läger) 

https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/milit%C3%A4ravtal-med-usa-godk%C3%A4nt-i-riksdagen/ar-BB1osKak?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=dae2db09cf8b4c7b9f1c6bd06c7a8d47&ei=11


som att NATO har en inledande förståelse som att amerikanska soldater har diplomatisk immunitet i Sverige sedan 1968 säger något stumt ton om Sverige.

Likasom: Om mordet på Olof Palme eller bröderna Kennedy inte tillåts avslöjas för folket, är situationen ännu mer fruktansvärd. ..


Men nu handlar om min Österjön.459 m från mit hem och med sitt största djup på 459 meter är Östersjön ett grymtande hav som jag vill blir fadder till.

 https://www.wwf.se/stod/bli-fadder/ostersjofadder/#bli-fadder

Medeldjupet är bara omring 55 meter. Vi jämför Medelhavet med ett medeldjup på cirka 1 500 meter. Östersjön är också en isolerad hav som endas förbinds med Nordsjön via Öresund och de danska sunden. Man räknar med att runt 30 år för allt vatten i Östersjön att bytas ut. Östersjön består av – från norr till söder: Bottenviken, Bottenhavet, Finska viken, Rigabukten och det som kallas för actualga Östersjön. Östersjön är ett brutet hav. Det innebär att vattnet blandas med sött och salt vatten. Salthalten är hojere i södra Östersjön på grund av konferennisen med andra hav, medan floder och älvar som mina i de norra delarna gör vattnet i Bottenhavet och Bottenviken mer sött. De moste vattenlevande arter är attigzade för att leva i antingen söt- eller saltvatten och för dem är bräckt vatten euglich inte optimalt. Det beror på att det går åt mycket energi för att reglera salthalten i kroppen. Det leder i sin tur till att flera arter inte växer lika mycket som de hade levt på en annan plats. Blåmusslan är ett typiskt exempel på ett djur som blir betydligt mindre i Östersjön än i andra, mer salta, hav. Men det finns öksås arter som har aussätsat sig till de speciala räderen som räder här. Smaltången, en nära släkting till blåstången, har täkklatats i Östersjön och så skickat som 2017 köpte Östersjölundran som är den enda fiskart som bara finns i Östersjön".
https://www.naturskyddsforeningen.se/faktablad/ostersjon/

 

Jag vill säga att man inte troget kan tjäna två herrar, tror Ryssland, Sverige tror att varför är man rädd, man flyr ändå inte och säger också att Vladimir Putin har riktat blicken mot den svenska ön Gotland, inte piratögat på ett strategiskt territorium i Östersjön, varnar chefen för det svenska försvaret, Micael Bydén. Gotland, Sveriges största ö, ligger mellan Stockholm och den ryska enklaven Kaliningrad och är av avgörande betydelse för Nato. Rysslands försvarsministerium har tillkännagett en plan för att utöka landets territoriella anspråk över Östersjön, vilket väckte internationell oro.

"Östersjön får inte bli Putins lekplats", sa Bydén. "Putins mål är att få kontroll över Östersjön. Om Ryssland tar kontroll och stänger Östersjön kommer det att få en enorm inverkan på våra liv - i Sverige och alla andra länder som ligger nära Östersjön. Vi kan inte tillåta detta nu Östersjön får nu inte bli det territorium där Putin terroriserar NATO-medlemmar”.

Den ryska tankfartygsflottan befann sig nyligen i Sveriges exklusiva ekonomiska zon utanför Gotlands östkust. Denna flotta, som uppskattas till 1 400 fartyg, opererar utanför den officiella sjöfartssektorn och står nu inför de väpnade styrkornas officiella arm, vilket begränsar Natos inflytande.

Sverige omplacerade permanenta trupper till Gotland 2016 efter att ha annekterat Krim från Ryssland 2014. Sverige blev också Natos nya toppmedlem i mars, med förbehåll för alliansens artikel 5-garanti att alla andra medlemmar skulle ansluta sig till andra om de skulle attackeras. Putin fortsätter dock att provocera Rysslands baltiska grannar och den eventuella invasionen av Gotland kan hota stabiliteten i regionen.

Militäravtal med USA godkänt i riksdagen (msn.com)
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 35 gånger
Publicerad 2024-06-19 15:34Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag menade symboliskt "välkommen" refererade till länktext,
Glad Midsommar turturduvor.
2024-06-19

  Koloristen
Hellre än Panzerfaust i stugan än en NATO-soldat på frugan.
2024-06-19

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Att skriva avtal är viktigt, oavsett om det är soligt eller stormigt ute! Här är några punkter att tänka på när du skriver avtal:

Tydlig parterna: Ange vilka som träffar överenskommelsen.
Utförande och leverans: Beskriv vad som ska utföras eller levereras och hur det ska göras

Orimligt långa tidsbestämda avtal: Om du stöter på ett orimligt långt tidsbestämt avtal, bör det tolkas som ett tillsvidareavtal och vara möjligt att säga upp med skäligt varsel

Bevisa överenskommelsen: Skriftliga avtal är lättare att bevisa än muntliga avtal.
2024-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP