Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mindfulness

Det här med att nå ett ”högre” medvetande tror jag är strunt. Medvetande är medvetande, antingen har man det eller inte. Det finns ingen skala. Kan du se hur många fingrar jag håller upp? Bra, du är medveten. Hade du varit medvetslös skulle du antagligen behövt läkarvård.

Men de säger att du ska ”bli” medveten om dina egna tankar, det du ser och hör och så vidare. Som om medveten är något du måste anstränga dig för att vara. Men det är du redan. Alltid.

Du behöver inte sitta i timmar i en obekväm ställning och meditera. Behöver inte piska ditt eget inre till underkastelse. Du behöver inte göra någonting. Det du vill göra gör du redan. Känn bara efter lite så märker du det snart.

Du ser, du hör, du känner och tänker. Hur gör du det? Berätta för mig.
Övriga genrer av blimp VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-07-10 14:55Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett öde har det blivit, någon har en sorts serum givit, plötsligt somna som extra pålägg, oavsett barn dam eller herre med skägg, bara som borta mitt i vilan, medvetslös på stället som död för bilan, slapp och borta utan sans, sådan kan spruta bli framtida obalans.
2024-07-12

  Lustverket VIP
Kanske har skatflickan rätt i att det handlar om att bemästra det oväntade. Eller så handlar det om att inte bemästra det oväntade. Åka med det utan att försöka kontrollera. Jag tror också att Jung hade rätt, allt man säger om medvetandet kan vändas till sin motsats och motsatsen är också rätt.

LSD-gurun Timothy Leary menade att det finns 8 lager av medvetande. Narkosläkare har ju också en lagerindelning. Sen tror jag du kommer nära zen-känslan av att det bara finns ett centrerat medvetande och det är det som är medvetet om tomheten. Tomheten som den högsta nivån, men den kommer man i så fall till genom det vardagliga medvetandet.

Jag tänker också att du har en poäng i detta med att vi redan är medvetna. Som Osho sa, vi är redan framme. Det finns inget att komma till som vi inte redan har. Vi behöver inte piska och kanske inte sitta i timmar.

Eller? Jag gissar att du har både piskat och suttit en hel del innan du kom fram till detta :P
2024-07-10

  Skatflickan VIP
Jag tänker att vår hjärna lever ofta sitt eget liv, tänker ut egna saker och sätter oss ofta i situationer och tillstånd vi inte valt. kanske ett högre medvetande handlar om att bemästra just det? Att ssmanfoga tankarna och hjärnan med jaget. kanske lät jättekonstigt det jag skrev nu, men jag tror att vårat vardagliga medvetande är ytan, och det högre medvetandet är djupet.

och jag tror att vi mår bra av ett högre medvetande. men jag tänker att det där är på individnivå, och en tros-uppfattning. Vi ska leva efter våra egna val och preferenser
2024-07-10
  > Nästa text
< Föregående

blimp
blimp VIP