Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här dikten har inte jag skrivit, utan en av mina kompisar. Jag tyckte att han skrev en sån vacker dikt, att den måste publiceras här också^^


Flickan

Flickan ligger där sårad, gråter sina tårar
hon tänker på alla upplevelser som sårar
flickan gråter extremt mycket på alla vårar
så många frågar

men dom kan inte förstå de hon upplevt och sett
hon vill inte förklara sin blodfläck

som hon fick kvällen innan
för förtroendet för andra försvann

hon kan inte lita på andra, hon håller sig tyst
i skolan blir hon utfryst

för hon är speciell med kläderna och stilen
och går med tung piercingen

svarta kläder och svart mascara
på deras idiotiska frågor vill hon inte svara

mobbad för hon är smartast i klassen
hon gråter sönder sig på rasten

går hem till en mamma som är alkoholist
på kärlek där i hemmet är de brist

modern är aldrig hemma på eftermiddagen, kommer hem full
skriker på henne och ramlar omkull

morgonen nästa är mamman irriterad för huvudvärken
från spriten och alkoholen
då får flickan höra orden
från modern
flickan går in i sitt rum och vill lämna jorden..

tårar strömmar
armen ömmar

hon vill bara komma bort från allt och bli glömd
känner sig dömd

för hon skär sträck på sin handled
nu ska alla lämna henne i fred

för hon vill komma åt sin blodåder
snart är de hennes handled som gråter

vatten från ögonen börjar fallet
gråter gör hon och känner saltet

läppen känner salt substansen
hon vill inte tillbaks till klassen

rakbladet har hon i en ask i byrån
skärt sig sen hon var 13
nu är hon 15
blod droppen landar på tån

hennes självmordstankar har blivit farligare
självmords försök vanligare

varit på psyket 5 gånger i sitt unga liv
för hon älskar sin vassa kniv

armen full med vita rispor och långa ärr
som folk måste glo och titta på tyvärr

lång tröja är vad hon oftast har på sig när hon går ut
armarna hennes kommer aldrig bli som förut

brukar smeka sina ärr sakta med fingrarna
och brukar tänka att hon är ängeln utan vingarna




Fri vers av Tears and Blood
Läst 446 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-08-25 19:49



Bookmark and Share


    Lindushi
det är nog den bästa dikten jag har läst här. Din kompis är verkligen duktig och förtjänar en applåd.
2008-04-13

  *Camilla*
oh men gud
älskade slutet!
faan va fiiint
hälsa till din vän att han är riktigt bra!!!!!!
2006-10-25

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Oh my God, är helt stum här, han skriver verkligen bra ur en synvinkel jag och så många andra så väl känner till... Wow alltså..
2006-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Tears and Blood