Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärva

Som en glasskärva
håller jag denna stund
höjer den mot solen
för brilliansen
och färgspelet
som visar sig
är samma gamla spel
som alltid
men de gnistrande strålarna
spränger med sin glans
bara deras uppenbarelse
är olidlig
i sin kraft

Skimrande silvertimma
evigt glimmande sol
färgsprakande ljuskonstnär
eldslukarhals
gå på lina
du klarar det
det finns ingen rädsla
jag får inte känna rädsla
ekar och studsar

Trampar ut på gatan
i regnet och rusket
tänder en cigarett
och rättar till hatten

Fast i ett romarrike
utan någon trolldryck

Det är djupt förtryck.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 639 gånger
Publicerad 2006-08-28 05:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin