Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luna

 

 

bleka frostiga kårar

längs en avbruten ryggrad

ett öde som försvårar

liv i ständig minusgrad

 

fingrar fast i frusen mark

onaturligt iskalla

i vämjelse för magstark

hör du dem sönderfalla

 

lyssna till hennes vemod

en hymn med doft av vinter

i klänningens återstod

bor ännu hyacinter

 

ögonen blinda av död

i själens motsvarighet

tigande mun så blekröd

tärd i sin intimitet

 

skuggorna dansar inatt

bland skogsrå och lundens skrymt

i döden som just börjat

blir månens ljus undanskymt

 

 

 

 

 




Fri vers av TiVa
Läst 852 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-01 12:38



Bookmark and Share


  Jer
Vilken fin känsla jag får,
vilken vacker bild jag beträktar,
vilken poet jag fick läsa!
Grattis till en fullpoängare!
2006-09-01
  > Nästa text
< Föregående

TiVa
TiVa