Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en höstkväll, en vanlig höstkväll där livet vägrade att stå stilla stal jag tid och skrev "hon sa" den tog lite tid att knåpa ihop men det var det värt. den här känns inte så typisk mig som författare, men känns som den ligger nära mig på ett privat plan.


Hon sa

Hon såg på mig från tå till topp med granskande blick
En nyfikenhet smög sig in på hennes läppar då hon log
Det var som om hon sa nått med hela sin närvaro
Hon undrade vem som tagit sig in i hennes medvetande

Hon sa jag bygger åter ett torn av klossar om du inte river det
Jag ska med varsamhet bygga ett korthus om du inte andas
Och jag ska dansa tango i en porslinsaffär om du följer mig
Gå ut på okänd is, mot bättre vetande om du älskar mig

Jag kunde inte minnas när jag drömde om henne första gången
Antar att svaret skulle vara hela mitt liv, utan att jag vågat medge det
Vilket tillfälle att förverkliga mitt hjärtas strävan bara ett steg bort
Det fanns så mycket att säga att orden aldrig skulle räcka till

Hon sa jag ska bryta tystnaden om du lovar att lyssna på mitt hjärta
Hon sa jag ska visa dig vägen genom min själ om du orkar att gå
Jag ska klä av mig min kropp och visa min själ om du vågar att se
Och jag ska göra det med mod och glädje om du älskar mig

Det var som om vi bott hela vårt liv på olika planeter
Så kom då en dag då vi slängde oss ut i rymden
Där ute i ett oändligt universum smälte vi samman
Våra själar drogs till varandra av energins gravitation
Och då de väl flätades samman fanns det inte längre några val

Hon sa om jag vänder bladen om du lovar att läsa mitt livs bok
Om jag släpper in dig lovar du då att smeka min själ
Om jag ger dig tid, all tid du behöver vill du delan den med mig då
Om jag ger dig det så ger jag dig en chans att älska mig
För då har du samma chans att älska mig så som jag älskar dig





Fri vers av PPQ
Läst 626 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2003-12-06 15:41



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Romantiskt och mycket vackert:)
2012-01-10

  Ninananonia VIP
Den är så vacker!
Wow!
Jag tycker att den är fantastisk!
2011-02-13

  Björn Karlsson
Vilken tur att du tog dig tid
att skriva

Jag tycker om formen

med berättelse
och vacker lyrik
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ