Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

9/11 berlin


Kommer du ihåg hur det var?
Femton jävla år, sa dom på radion
- javisst det är femton år sen,
det var konstiga nyheter på radion
den dan, men så mycket var
konstigt, så vi gick ut och tog en öl
som vanligt
- för det var ju torsdag

Vi märkte ingenting, där vi satt
och drack och tjatade
om identiteskriser och
politiska skandaler
- som varje torsdag

Framåt midnatt då, när vi skulle
gå hem - helvetet på jorden, så
kändes det, har brutit ut!

Nåt hemskt har hänt - så trodde vi,
banande väg mellan folksmassorna
som vrålade och tjöt, bilarna som tutade
och blixtrande ljus från överallt

Trängsel, väsen, folk, folk,
bensin, asfalt, överallt bilar,
satansjävlar, nåra dårar har tagit
över makten - så här kan det ju inte vara?

Panik, panik, helvete - mina tårar rinner
av rädlsa - ser andras tårar, vad är det som
har hänt?
Måste fråga - vågar fråga , till slut någon
som säjer: muren är öppen!
Ser då - bilarna från öst, massor av
trabanter, människor som kramas
och skrattar i gråten - kanske inte
så farligt ändå?





Övriga genrer av rosa
Läst 1612 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2004-11-11 19:51



Bookmark and Share


  Sandra De Freitas VIP
Fantastiskt verk!
2020-03-10

    ej medlem längre
amerika
2019-03-20

    Sefarge VIP
När den psykopatiska
Skräckregimen sprack!
Och lämnade människor
"Oskyddade" kvar.Vilken
Glädje!Bra beskrivet!
Att aldrig glömmas
Bort!
:)

2017-05-24

  aol
Underbar känsla
2015-06-29

  Haiau
Fantastisk beskrivning och känsla om den stora händelsen ,
ser framför mig en klar bild och nästan lever i den .
2013-02-21

  Bengt VIP
Jag var en vecka senare i Prag, lika omtumlande där.
2012-11-17

  Bengt VIP
Underbar känsla!!! jag var tyvärr inte där, men den luften Du andades var stark och full av förväntan!!
2006-05-03

    Mejja
En dag att minnas - ändå blev det inte såsom många trodde. Än idag är skillnaden stor.
2005-12-31

  tuss
underbart! UNDERBART!
2005-08-09
  > Nästa text
< Föregående

rosa