Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fruitcake lunchbox.


såsom varje dag
tar jag min lunchlåda
du vet
den gröna med kycklingäpplet på
som alltid
jag tar den i min högra hand
efetrsom jag är vänsterhänt
och slingrar mig till skolskjutsen
som väntar där vid mitt gathörn
den är grå och stor och spyr ur sig något
lika grått och stort som sig själv.
kanske sig själv?
och den tar mig dit varje dag
till stället där jag träffar dom söta människorna
men ibland tar den mig fel
och tar mig till stället
där jag träffar dom, dom jag inte vill träffa
och allt blir pinsamt
tyst och stelt
ingen vill
fast egentligen...
nej.
men jag vet inte, som aldrig
och när jag inte vet
då tar jag mitt kapade plan och rymmer
rymmer till ett ställe där jag älskar allt.
speciellt den där fisken uppe på kullen
det är den jag älskar mest
jag tar alltid med en burk med
såndär god fiskmat till den
då blir den glad
och jag får klappa den på magen
det får mig att glömma allt annat
alla söta människor och alla andra
och det grå och spenaten.




Fri vers av Kathleen
Läst 441 gånger
Publicerad 2006-09-05 21:32



Bookmark and Share


    little tilli
jag gillar hur du balanserar lekfullheten med det dödliga allvaret.
det känns frigjort.
2007-02-08

  kladdpapper
: D känner igen den. vilken skrev du först? den på engelska eller svenska? gillar båda två, båda är lika random orginella och fantasifulla. gillar kapade planet och rymmer idén..
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Kathleen