Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Enkel Människa


Jag möter en döv familj på metron –
det lilla barnet ler tyst mot mig,
hennes mor pratar teckenspråk,
hennes far småler mot mig.

Så här sitter vi mittemot varandra,
jag tittar på dig, du tittar bort,
du tittar på mig, jag tittar bort.

På metron i Jekaterinburg,
lördagseftermiddag i Putins Ryssland,
varmt solsken tidigt i september.

Ja, tänker jag och sluter ögonen;
att finna en man som denna döva fader,
till ett barn som aldrig kommer att prata,
med ett ömt leende på läpparna,
hur han saknar det hela världen vill ha!

Ja, vet jag när mitt hjärta hoppar;
att finna en enkel människa,
fri från all ondska, klar i huvudet,
inte ett spår av skönhet på hans hud,
hur perfekt hade det inte varit!





Fri vers av josefina
Läst 651 gånger
Publicerad 2006-09-06 16:16



Bookmark and Share


  Erik Wiberg
Resan utan mål, längtan tillägnad en känsla och lätta ord som kan riva ner fasaderna. Härligt vacker dikt!!
2007-04-13

  Mikael Lövkvist
En underbar berättelse, och en fin längtan efter varsam kärlek.
2006-11-25

  PetraSally
fantastiskt bra beskrivet - den där känslan av allomfattande kärlek som man ibland drabbas av - livsviktigt!
2006-10-17

  Lilla My* VIP
Värme, eftertanke, ögon för andra människor*tycker om vad du skriver*
2006-09-30

    mellanmål
Varmt och enkelt skrivet. Tack för angenäm läsning!

Mm
2006-09-29

  Nem
Jag tycker om den även om jag inte riktigt förstår allt.
Tystnad/värme. Du framkallar känslor och bilder som är så tydliga i upplevelse men utan en didaktisk hand för läsning.
2006-09-22
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina