Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betraktaren i mitten är inte utan åsikt...hon har bara inget behov av att få den bekräftad av dom.

 

 

Falska tungor

som slår som piskor

mot röda svullna gommar

 

Giriga ögon

som smalnar

av upphetsning

 

Slickar åt höger

Spottar åt vänster

 

Dunkar varandra

i ryggen

när målet är nått

 

Smeker medhårs

med lena händer

Medan de

bakom låsta dörrar

vässar sina klor

till nästa anfall

 

Ingen går säker

Ej ens i egen trupp

 

Det gäller att hålla

steglängden

så man inte halkar efter

 

De sniffar i luften

efter rädsla

och vanmakt

 

Känner de lukten

och smakar du

förrädare

 

avrättas du

snabbt

och skoningslöst

 

Sen blir du

förpassad till de

hukandes skara

 

Tillhör du varken

höger eller vänster

Försöker du undvika

ryggvärk och nagelfilar

 

Då är du den

ensamme vandraren

 

Beundrad i tysthet

av de värkbrutna

Föraktad under piskan

av de svårläkta

 

Martyren som stillsamt

låter sej

förgöras

spikas upp

bespottas

 

för sin tro på något

vi bara önskar förstå

 

 




Fri vers av Howlit
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-09-06 19:41



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Du kan verkligen skriva!!!!Ja du är så duktig på att fånga scenariot!!!
2006-09-08

  Mareld
Den här måste jag ta och analysera med mina elever! Såå skarp och tydlig. Det går att läsa in mycket här. Oj! Sveket, rädslan, de tomma leendena, vässade tungor och väl vägda ord.

Skickligt!

Gillade särskilt farten som du håller och speciellt:

"Slickar åt höger

Spottar åt vänster"

...och inledningen!
2006-09-07

    Xena
Vilket härligt... helt underbart flyt... och så mycket som rymms i dina ord... sitter här stum av beundran
2006-09-06

  figurett
Bra, om inte bättre, bäst! Fångad av, sig själv, eller andra...
2006-09-06

    Oprofessionell
Jag gillar den här, skarpt
2006-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Howlit
Howlit