Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönt Ljus


Det var något som fångade mig
Något alldeles extra i sig
Blicken dansade, ögon som vandra
Hon var inte som alla andra

Jag såg henne direkt då jag kom
Hon var en sådan man läste om
Men som man inte trodde fanns
Och där stod hon, och jag tog min chans

Du kände att vingarna bar
Din uppenbarelse var underbar
Dina ögon strålar grönt ljus
Du är venus i mitt sjunde hus

Satt du inte och rökte vid ett bord
Det fanns en undermening i varje ord
Allt kunde tolkas om som man vill
Du hade det utan att bjuda till

Du var som en dröm jag drömt
Du var en förhoppning jag inte glömt
Och allt du gjorde, gjorde du på ditt sätt
Och jag vet, jag föll alldeles för lätt

Du har allt under kontroll
Du strålar grönt åt alla håll
Dina ögon är grönt ljus
Venus i mitt sjunde hus

Så vad var juni, mot november med dig
Så vad var sommaren, då du var livet i sig
Plötsligt spelade ingenting nån roll
För du spred grönt ljus åt alla håll

Du förför mig med din hesa röst
Du lyser upp min mörka höst
Dina ögon strålar ut grönt ljus
Du tar venus in i mitt sjunde hus

Så vad kan en man göra då han är förlorad
Allt blir stort, varje signal blir förstorad
Det är så det är, och så det brukar vara
Och allt försöker man förgäves förklara

Det är en del av livet säger de som vet
Och mot denna makt går gudarna bet
Det är bara att ta det för vad det är
Tids nog blir även du riktigt kär

Det var ett minne som jag hoppades skulle vara
Min själ var drömmen, och hon var nattens mara
Det finns kvinnor som hon det visste jag nog
Utan löften, men fylld av antydningar doftade älskog

Dina varma, mjuka kyssar ger ett rus
Du kommer in över äng och grus
I mörkret strålar dina ögon grönt ljus
Du säger du är venus i mitt sjunde hus

Och hon gör det om igen, hela tiden
Själslig styrka, men mjuk som siden
Hennes ögon strålar grönt ljus
Hon var venus i mitt sjunde hus




Fri vers av PPQ
Läst 591 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2003-12-08 20:34



Bookmark and Share


  RiJoKu
Vilken mysig text! Letade efter en text med "höst" relaterat tema. Men är så trött på alla sådana med just ordet Höst i rubriken. Fann denna, läste, och öfrundrades. Mycket bra! Plocka framm denna i ljuset igen!
2008-10-08

  Daniel_78 VIP
gammal sak det här,
herrejävla, fanns folk 2003 :)
najs iallafall
2007-11-10
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ