Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nånstans läste jag för en tid sedan att vi arbetar för mycket i Sverige. Vi måste lära oss att arbeta mindre.


Arbetsbrist

I djupan skog
och på öde vret
slet ni ut er,
ni som gick före.
Om spadskaftet höll
och om yxan bet
såg ni chans att
få hop något öre.

Hur man svedjer ett torp
eller dikar en myr,
den kunskapen
gick ni i grav med,
- var glada för det
ty såna bestyr
idag fick ni
vänja er av med.

Att arbeta mindre
var aldrig ert krav,
när för oss
ni ivrigast stred då.
- nu på vårt sätt
förvaltar vi pundet ni gav,
och för framtidens krav
är vi redo.

Vi kan sänka vår takt
och vår arbetsamhet
- byråkrater
som trädda på snöre,
men ej slita ut oss
i skog och på vret
- det lovar vi er
som gick före.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 2064 gånger
Publicerad 2006-09-10 22:21



Bookmark and Share


  Mats VIP
Vilken rytm och vilken känsla. Kärnfull och stark
Glad att du finns. Borde va fler av dig
/Mats
2007-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin