Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här ser månaden september ut för mig när den är som bäst!


Septemberljus

September månad
ligger öppen

med nyplöjda
sädesfält

solen mjukar upp
den mörka
jorden

sensommarens
blommor väcker
lust i sina mättade
färger

kvällens tidiga mörker
lägger sig till ro

kylan slår emot
överraskande
efter dagens
värmande armar

träden börjar
så sakta skifta
blad i dämpande
färger med årstiden

vinden växlar
mellan blåst
och stiltje

regnet och stormen
låter vänta på sig

September!

sommarens sista
förankring
mot höstens
andetag.










Fri vers av Karin Rosberg
Läst 1197 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-09-11 20:34



Bookmark and Share


  Ronny Berk
årstids skiften, ljus septembers möte med mörk oktober; mellan raderna känner jag av diktarjagets tankar om ...
2014-01-05

  Maria T
Karen.
Fast det är vår nu ser jag september
framför mig med sitt ljus och sina
mättade färger.
2008-04-28

  Lena Renman
Hej
En mycket vacker höstblid
Lena
2007-05-29

  Bodil Sandberg VIP
Härlig spetemberdikt...ja den här årstiden bjuder poeterna att skriva både vacker och mörk poesi - det här är mycket vacker!!!
2006-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg