Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har ju varit en del kackel om att vi ska ha en kanon - alltså sånt som alla människor ska ha läst. Kulturarv ska vi ha. Problemet är bara att kulturarvet är för långt. Här följer ett koncentrat.


Kanon

Vad rätt du tänkt, vad du i kärlek vill,
lärkan slår i skyn sin drill,
det är mil efter mil till lador och hus,
hör vågornas brus,
varhelst en usling finns är han min vän, min bror,
den lilla anden till himlen for,
och han sken på sin ädle Bijoux,
nära havet vill jag bo,
ty jag är ganska mager om bena
är sanning i Berlin och Jena,
ty jag drack ständigt te på fläder,
och Alice sa ju att det var så vackert väder,
och dans var borti vägen uppå lördagsnatten,
det var den första gång jag såg dig
och skrek efter vatten.
Den ljuva tiden minns jag, jag minns den som igår,
och jag ska vandra ensam - utan spår.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1246 gånger
Publicerad 2006-09-11 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin