Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höleverans

Vila på högaffeln
och stirra över bergen
medan höbonden sorterar
balar i skrindan.

Aktiv när jag måste.
Inte som låtsasbonden,
som måste visa sin styrka,
och jonglera med redskapen.

Jag sjunker in i männen.
Männen med krumma bruna nävar.
Nävar vars insidor minns dagsverken.
Männen som gör de tunga lyften med benen.

Hästarna står med ryggarna mot vinden
deras svansar som solfjädrar...
som plymer över dyner
av mörk fast kropp.

Jag hälsar inte på bonden
Förrän han kravlat sig upp i skrindan
Och greppat sin högaffel.
Det finns inte plats för prat i handlingen.

Min kropp hårdnar och härdas
ändå tar jag till vara
varje ögonblick av stilla...
vilar på högaffeln




Fri vers av HG
Läst 584 gånger
Publicerad 2006-09-16 09:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HG
HG