Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VALLGATANS GAMLA MÄN

Han går aldrig till stranden längre.
Innanhav är sällsynta i Dalom.
Bara de violetta molnstränderna,
en hägring av en hägring, och genom molnbilderna
en vind som silats genom säd och granskogar.
På 10 000 kylskåpsdörrar stirrar sköldpaddan på haren.
Han ser barnen gå till skolan som arbetslösa ninjas,
maskerade mot kylan från Tunaslätten.
I enbilsgaragen är naturen fångad i plastramar från OBS!
I vinden darrar de mot skiljeväggarna av stålnät.
Spannar med bröd och äpplen till rådjuren i viltremisen
täcker golvet och lämnar dörren på glänt.




Fri vers av HG
Läst 529 gånger
Publicerad 2006-09-16 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HG
HG