Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spanskt hemlagat, recept nr 3

 

det är varmt ute; 34° C

radion är på

 

blundar, ser svart

blundar hårt, ser rött

 

.. el Matador est Mort ..

 

Tåget som passerar utanför mitt fönster gnisslar,

gnisslar likt den röd rostiga berg och dal bana

som aldrig tar slut

handen för pannan, strypen i gomen

hinner aldrig återhämta mig innan nästa sväng

 

ögon finner skärpa;

kaffe

cigg

tablett

morfin

penna

block

servett

och vin..

 

och.. och något mer..

väcklar ut den ihopskrynklade lappen, slängd på golvet

läser;

 

---

spanskt hemlagat, recept nr 3

koka din guldfisk i en kastrull,

strö över lite salt

sänk värmen låt det ta tid

tills du mäker honom flyta, livlös, i frid

 

(kladding notering)

bry dig inte om hans blint strirrade öga

---

 

mår illa

tar mig för pannan,

kollar ut genom fönstret;

 

tåget är länge

förbi..

 

stänger av radion




Fri vers av längesendan
Läst 874 gånger
Utvald text
Publicerad 2006-09-20 13:45



Bookmark and Share


  Nanna X
rytmisk perfektion
gillar t o m stavfelen
fisk e gött
2009-08-24

  Ms Lovecraft
och eftersom jag har läst den här texten hela morgonen så är det lika bra att bokmärka den. Tack för en ny favorit!
2006-10-01

  Ms Lovecraft
Ursäkta min förra kommentar. Är jag helt knäpp? Det måste bara vara det att jag har läst den förr, så vitt jag såg nu så fanns det ingen tvåa. Hrm, bakfylla :P
Men jag gillar den här så mycket att jag inte ens kan motivera varför.
2006-10-01

  Ms Lovecraft
This is good stuff! Håller du på att skriva en kokbok?
Har läst tvåan och gillade den också, men den här smakar ännu bättre.
2006-10-01

    Erika H
detta är en annorlunda dikt och ett minst sagt annorlunda recept
jag gillar dikten skarpt! men fisken får du behålla
välskrivet
ren njutning
erika
2006-09-20
  > Nästa text
< Föregående

längesendan