Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Roligt med folk som alltid är redo att ta på sig ansvaret. Detta skrevs när Graningeverken AB bränt ner en gammal gård och för säkerhets skull hällt dieselolja i källaren, så ingen skulle kunna använda den i en en framtid. Länge sen var det - men vissa


Ansvaret

Det var jag
som fattade beslutet
att planen skulle starta,
men dessvärre
blev det inte som jag tänkt,
så åtta dog.

Det var jag
som tryckte på knappen
när anläggningen togs i bruk,
men av någon anledning
gick det snett
och området fick utrymmas.

Det var jag
som såg på radarn
att fienden närmade sig,
så jag utlöste kriget,
men jag märkte inte
att jag sett fel
och att utrotningen var onödig.

Det var jag
som hällde dieselolja
i ockupanternas källare,
men oförhappandes
tog grundvattnet skada,
så mina barn dog.

Nu vill jag bara säga
att jag tar på mig
hela ansvaret.




Fri vers av Nicke Sjödin
Läst 1588 gånger
Publicerad 2006-09-23 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nicke Sjödin