Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vad händer alla dessa stunder innan jag vaknar;

 

pappan, VD:n

vars dotter jag en gång träffat

tar sin sista kopp kaffe innan jobbet

 

killen, 23

som jag en gång träffat i berlin

kommer hem, slänger sig på sängen

men kan inte sova för anfetaminet i blodet

 

pojken, skolpojken

vaknar av sin färgglada klocka

slänger en hand mot fördärvet

 

arbetslös, 34

fortsätter sova..

 

gubben, kungen

uppe tidigt, drömmer om Saint Tropez

hör inte riktigt vad drottningen har att säga

svarar, "självfallet" och fortsätter drömma

 

---

alltet fladdrar till

dimman innanför mitt svarta kranium, ändrar färg och form

alltet fladdar till, igen..

---

 

flickan, 21

i min säng, rör lätt vid mina ögonfransar

leker mellan dröm och verklighet




Övriga genrer av längesendan
Läst 617 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-09-24 16:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

längesendan