Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vdala

tanken rymde ut i ljuset
natthimlen syntes inte
den var för mörk och du
var röd utanför discoteket

man såg in såg discokula lysa upp
betong och svarta skuggor i färger av
bultande hjärtan av rädsla av glädje
förväntan och förtvivlan

jag gick fram till dig
eller svävade i stunden du blev rödare bland
allt det disiga folket utanför i rökluft
du höll en ciggarett hårt men slarvigt
aska ramlade du såg på mig med ögonbrynsrörelser

idag känns det så bra
på något sätt allt, uppklarat
fört mig står du fortfarande där
utanför i kylan, frysandes
skitandes i det
stark röd

det var bra att krama
och vi kramades det kommer jag ihåg
innan du gick vi dansade nästan i varandras famnar
mitt i kylan i röken

mina atomer allt försvann allt var du
det var du

igen.




Fri vers av tottig
Läst 321 gånger
Publicerad 2006-09-25 20:04



Bookmark and Share


    mellanmål
Vissa delar är som små guldklimpar.

Det finns några rader där jag skulle redigerat lite grann, där språket bryter bilden. T.ex. "skitandes i det", tar för mig bort lite av den tidigare bilden.

Annars tycker jag bra om:

"mina atomer allt försvann allt var du
det var du

igen."

Dessa avslutande rader är mycket, mycket bra.

Mm
2006-10-03
  > Nästa text
< Föregående

tottig
tottig