Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som om livet vore luft.

*Våldtäcksmän förstör mångas liv, men de slipper undan lätt.
Mördare kan oxå komma undan lätt med nått simpelt straff.

Det får mig att undra hur vi egentligen värdesätter våra liv.
Det finns barn som svälter i afrika och dör varje dag.

Men det blir till en vana att man hör om det.
och sen händer inget mer.

Men om en rik kändis plötsligt skulle dö.
Så blir det ett jävla liv.

Det hålls minnes cermonier och folk gör nästan allt för att hedra.

* Föräldrarna lär sina barn att man ska vara rädd om sig.
Att just du är deras allt.

Men när de väl är borta,
betyder du ingenting då?

förvandlas du bara till en i mängden,
En som arbetar och kommer hem till familjen,
varje kväll.

Jag har svårt att uppfatta saker och ting i vårt samhälle.
För ingen verkar vara riktigt tacksam för att han eller hon finns.

*Att de ens blev födda.
det är något man inte behöver tänka på säger många.

Men om man nu är tacksam.
Och man är rädd om sitt liv.
för att man bara lever en gång.

Varför ska man då kunna bli våldtagen och få sitt liv förstört.
Utan att den skyldige får känna samma känsla.

Samma äckliga känsla av att bli tvingad.
Känslan som aldrig försvinner.

Han får psykisk vård, och får mat och vatten och ett ganska bekvämt liv.
Åren går fort för honom.

Medans du själv plågas varje dag,
Du kommer aldrig mer våga gå ut på gatorna ensam.

/ en tankeställare.




Övriga genrer av Linda^^
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-09-26 07:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linda^^
Linda^^