Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara eller att bara vara

 

Dina händer är maktlösa

Du styr ingens skepp

Enbart vinden fångar ditt segel

Uppfyllt av andras andetag

En kraft bortom din existens

 

Du hamnar i ingenstans

På land bortom skeppsbruten art

 

Du tror det kommer någon och hämtar dig

Att allt ordnar sig

Utan din egen kraft

Du tror någon ska dra din last

Slita dig loss

från där du sitter fast

Att någon ska andas dina andetag

Ge dig livskraft

Ge dig välbehag

 

Men om du tittar dig runt

Är det dina händer som når ut

Du kan känna hela världen

Och forma dina egna kliv

Du kan påverka och avgöra

Du kan leva

Från och med detta nu

Och varje dag fram

ditt alldeles egna liv




Fri vers av alx
Läst 342 gånger
Publicerad 2006-09-27 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alx
alx