Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ja ja skrivuppgift till skolan ja ja


det är som en filmpremiär & jag har just blivit utslängd & portvakterna har kräkts efter mig

Han sitter brevid mig tar mig på läpparna säger har du nån musik till mig, nej säger jag. Men jag har en mun & det har du med... han drar en svettig hand genom mitt hår det var gympa för över en timme sen, vi har fortfarande inga kläder på oss.

Jag simmar… svävande om det inte vore för vattnet skulle jag vara fyra meter nånting i luften. Bassängvattnet klär in guppande tanter som kissar i vattnet guppande barn som kissar i vattnet på det grunda klart dom gör... uppe på kanten svider kloret, på kanten står tanterna kisset ligger stelnat längs deras innanlår, utanför glasbetongen ryker vintern. Jag håller ytan som dom andra, strax under näsan sträcker ut mina ljumskar vita armar ben, fläker ut mina revben drar in magen klistrar den mot ryggraden... under mig dallrar nån annan simmande framåt en dykare. Han ser ut som mig men tjockare mer fettglänsande, stor padda samma badbyxor. Jag dyker några centimeter spyr i vattnet, döljer spyan med ett onödigt högt hostande handen framför munnen när jag kommer upp. Mina frukostar vanligen ett äpple jag dunkar tre gånger mot hjärtat ”ett äpple om dan håller doktorn från stan jesus maria josef håller mig smal” sen en cigg två cigg på trappsteget till lokalbussen. Äppelbitar flyter brevid mig ett tag sen simmar paddan upp mot ytan & snappar åt sig dom... han är alltid hungrig. När jag går ut mot omklädningsrummen går han efter & drar i min lösa hud den över magen benen han smaskar & är fet svettig.

Vi ses nere på stan drar halsbloss. Baby säger han, jag säger kan vi dra hem till honom jag är en smal pojke med håret i hans händer.

Paddan köper kläder… kläderna är för trånga byxorna & tröjorna från popaffären, som kassler i för trånga jeans. Blicken blir alltid så less ursäktande i provhyttsspegeln sen alltid arg & glansig, sen trycker jag tillbaka kläderna på galgarna & frågar expediten om storlek 27…

Teven visar män med smoking som förför kvinnor med röda klänningar från Marc Jacobs & jag fingrar på sminket i min väska. Jag har dragit ut kajallinjerna från ögonen, skrivit saker i ansiktet men jag ser inte vad det står... han kommer in säger jag har pajat nått säger dra säger pojkfjolla säger tonårshomo. Innan jag snubblat ut över min halsduk & tröskeln har jag smugit in på toaletten öppnat skåpet hällt hans mediciner i fickorna & ritat av mitt ansikte på spegeln, han står inne i vardagsrummet tittar tyst... jag ljuger om vad jag gjort. Paddpojken ligger död i tre decimeter snö utanför huset det är alla minusgraderna…








Prosa (Novell) av Fred Söderblom
Läst 608 gånger
Publicerad 2006-09-27 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fred Söderblom
Fred Söderblom