Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

visslar på sånger om kärlek och död

 

och så sa det bara stop

hjärtat dog

 

odöd

 

vet inte vad jag känner längre..

 

-- kollar ner i mitt vinglas --

 

"så min vän, du tror att kärleken lämnat dig tom och själlös..

 

dödpoet,

sade jag inte att prinsessan av svart var en fågel för fin, utom räckhåll för våra klor"

 

"dra åt helvete Behemot", muttrade jag

 

den stora svarta katten parerade enkelt det iväg slungade vinglaset, hoppade ut genom fönstret följt av sitt hånande skratt

 

allt blev tyst; stilla

 

vem vet om jag känner något alls längre..

 

tänker på hur allt började:

 

 1   du slutar att kolla upp mina dikter på internet när du märker att de var riktade mot dig

 2   tillslut blir du för nyfiken och kollar ändå 

 3   de var värre än du trodde

 4   du gråter

 

-- telefonen ringer --

 

tar upp luren,

ja hallå?

 

-- det är Woland i andra änden --

 

skrev en dikt som kunde döda

dess första offer blev mig

 

- även om jag sparkade av benen på hans pudel, så lämnar han mig inte i fred

 

dess andra

dig

 

- även om jag därefter knäckte ryggraden på det lilla livet

 

så låt oss kyssa Margaritas fot

för ikväll ska vi på bal

 

- även om jag stampade ner resterna till en enda blodig massa, till en enda blodig pöl

 

satansbal

 

 --

 

går ute i regnet väntar på att blixten tar mig,

visslar på sånger om kärlek och död

 

jag lägger på luren




Övriga genrer av längesendan
Läst 803 gånger
Publicerad 2006-09-28 17:54



Bookmark and Share


  Nanna X
mästaren och margarita som poesi, vilken bra idé! stark närvaro!
2011-05-12

  Propella
Oj. Vad finns det att säga? Det är snurrigt och ibland snudd på obegripligt men känslan finns där i varje ord - det är det som gör den till en text att läsa flera gånger. Påverkande, kan man säga så? Den känns.
2006-09-29
  > Nästa text
< Föregående

längesendan