Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejon

 

 

ett lejon har glömt bort sitt revir

och,

 

bedras nu av stadsdjungelns vilda liv

långt bort från Savannen

 

 ---

 

de planterade palmväxterna kittlar vasst

nacken;

 

snabbt-ryck-bakåt

 

trodde att det var du

 

jag hade fel..

 

 --- kollar upp mot skyn ---

 

träden dansar

mellan bladen viskas hemligheter

frusen vind väcker minnet;

 

"siesta tätt tillsammans under trädens stilla skugga"

 

det är långt bort från Savannen

minns hur du tyst viskade;  "......."

 

-- !!  fågelskrik

 

öron spetsas, nacken sträcks

 

ett lejon har glömt bort sitt revir på Savannen

och förblinds nu av stadsdjungelns nylonljus

vad gör jag här..?

 

runda ögon glimmrar

men tappar bort bytet, ursikte

 

går lungt vidare, nära marken

för nära

stryker kinden mot cigarett fimpar, asfalt

 

finner en oas

som färgas rött av gamla sår

 

som färgas rött av vin

 

 




Övriga genrer av längesendan
Läst 620 gånger
Publicerad 2006-09-30 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

längesendan