Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text till alla ungdomar som mår dåligt. Ta inte allt så personligt. Förstora inte upp allt.


Livets ord till tonåringar som mår dåligt. (usch vilken kass rubrik)

Föddes samtidigt som du
Bakom ryggen på Gud
spottades vi ut

Är du arg?

På vem?

Jag vet att du vill
ta livet av alla
även dig själv

Men du,
ingen tar ditt godis längre
De låter dig leva

ensam i denna tragedi

Skyll inte på dem mer


var och en är sig själv nog

du också

men jag väntar

att du ska ta min hand

du förstår

vi måste älska alla
älska varandra

du och jag

Föddes samtidigt som du
Bakom ryggen på Gud
spottades vi ut


Är du arg?
På vem?

Jag vet att du vill
ta livet av alla

Men du,
ingen tar din cykel längre

Kanske någon tar din mikrofon
din gitarr
dina ord
dina känslor

Men de låter dig i alla fall
leva ensam

i denna tragedi

Skyll inte på dem mer

Var och en är sig själv nog
de också

Jag väntar

att du ska ta min hand

du förstår

vi måste älska alla
älska varandra

Vi har bara varandra

Du och jag




Fri vers av odyne
Läst 655 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-09-30 21:45



Bookmark and Share


    Tea Alex
Åh den hade jag behövt läsa när jag var 15...!
2008-06-02

  Lidde
Mycket bra skrivit, du har fattat vad det handlar om
2007-01-23

    HiFi
suverän dikt.. gillar den verkligen och jag gillar upprepningarna för den förtydligar det hela och alla vet att tonåringar behöver upprepningar för att kunna göra sig en insikt, vad det än må gälla... SKITBRA
2006-10-07

  MonaLisa
Du skriver bra och äkta, men, dessa ord hade vunnit på att du tog bort upprepningarna, tror jag.
Kram/MonaLisa
2006-10-04

  Neal
skitbra skrivet !
2006-09-30

  galjonsfigur
att må dåligt, förstora upp saker och ta dem personligt är varje tonårings rättighet! :)
2006-09-30
  > Nästa text
< Föregående

odyne
odyne