Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sommar.


Aldrig, aldrig har fördärvet smakat så ljuvt

I ditt ansikte: en karta
en vägledning
klart skyltad
mot svärta och fördärv
för alla som vågar sig nära,
vakande nätter på
namnlösa verandor,
händer i händer men
krampaktigt -

och mot bättre vett
är det din avsaknad av ljus
som jag tar som ledstjärna,

det är din inre förruttnelse
som jag vill begrava mig i,
med blottad strupe
bruten, tystad
tystnad.

Vetskapen
om min oundvikliga död
som dina ögon lovar
drar mig steg för villigt steg,
meter för längtande meter
närmare
och
närmare
förintelse.




Fri vers av Liv Sol
Läst 661 gånger
Publicerad 2006-10-02 18:13



Bookmark and Share


  Propella
"och mot bättre vett
är det din avsaknad av ljus
som jag tar som ledstjärna"

du skriver livet, hjärtat och kärleken.
2006-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol