Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

POESI OCH LIVET


vill ni att jag ska berätta för er
berätta om poesi
berätta om livet

jag vet inte hur man
gör
när man lever

det är så lätt
ändå
bara ett krav
du måste dö
eller jo förstås
bryter du mot lagen
får du inte längre gå fritt
lite dumt ändå
borde inte människor förstå att liksom
det kanske inte är så bra ändå,
det här med att döda varandra but
animals do it all the time

(fast du måste erkänna att
det är mest spännande i kriminalserier
om mördaren är bisarr
desperat slaktar människor våldtar barnen
inte kan sluta
och dom är honom på spåren)


jag läste om en orm
som skulle få
sin middag
en hamster var det ja
men de blev vänner
kanske är det så att
blir man för ensam så
svälter man hellre



hemlösa bjuds in
till mitt hem kom in kom in
jag har så mycket ta för er ta för er


det är svårt
att skriva om mina vänner
eller min familj
så jag avstår
hemskt gärna

men skulle jag
skriva om min familj
min släktbiografi
skulle ni alla sitta
stumma och
gråtfärdiga

men jag ska berätta om
min mammas kusin
hans mammas nye
man var inte särskilt snäll
han rymde hemifrån när han var
sexton

han var inte särskilt duktig
i skolan på den tiden

han satte sig på en båt
som springpojke
or i don\'t know
två år senare skickade han ett vykort
till min mormor
som hade tagit hand om honom dessa år
då hans mammas nye man
inte var särskilt snäll

är i brasilien
skikar kafe

han borde skriva en bok
för ni beundrar honom
visst gör ni
visst beundrar ni hans mod hans
snällhet visst tänker ni
vilken stark pojke
sådär skulle jag aldrig kunna göra
visst gör ni


det finns känslor
ingen talar om det finns
låtar ingen vågar tycka om



jag kommer inte hinna läsa alla böcker




Övriga genrer av livet
Läst 736 gånger
Publicerad 2006-10-04 16:20



Bookmark and Share


  Nanno
Du är verkligen något extra..Grymm bra
2006-10-22

  Neal
Lång men bra !
2006-10-07

  osynlig
Jag kan inta fatta hur du kan vara så bra, Hanna.
Bokmärke direkt.

Texten blev nästan som en berättelse och den är otroligt vacker

"hemlösa bjuds in
till mitt hem kom in kom in
jag har så mycket ta för er ta för er

jag kommer minnas dig
vinterkyssta halsar
snöflingor lämnar
sugmärken
behind

du har tre
födelsemärken
du har tre
hjärtan

att servera"

Vaaackert. Och sedan med Brasilien och allt. Så fint!
Du är bäst!
2006-10-06

  Christer VIP
du har en speciell ton i ditt berättande
det är väldigt talspråkaktigt
och därför känns det verkligen som om du pratade
med just mig
det blir personligt

språket flyter
gillar extra de 4 sista raderna
2006-10-06
  > Nästa text
< Föregående

livet
livet