Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ställs på sin spets och grävs ner och glöms

Vi har samlats här idag
för att säga hej då
till en inte längre levande
akvariefisk
den simmade mycket
och tyckte speciellt om
att flyta omkring i strömmen
från akvariepumpen
och ville aldrig vara still

Tack för idag
hej för idag
tack för tiden vi fick
du och jag
du hjälpte mig mycket
när det var svårt
utan dig
hade jag aldrig klarat det
tack för idag
hej för idag
hämta dina fiskytterkläder
i fiskvestibulen
och vänta på mamma
och pappa
eller vem det nu än är
som kommer och hämtar dig

Jag älskar dig
min älskade akvariefisk
nu ligger du begraven
i fiskkyrkogården
på min balkong

Jag glömmer dig aldrig
hälsningar Ole.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 523 gånger
Publicerad 2006-10-04 22:24



Bookmark and Share


  Olof Dahlin
Ja, speciellt med tanke på att jag var tvungen att klippa huvudet av fisken. Usch och fy!
2009-01-24

    Camillaa
hemsk, men en bra skriven text
/ C *
2006-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin