Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Interiöringenjör

Det råder signalsubstansfascism
i mina synapser
men det viskas om revolt
jag måste bara sova
det liknar en despotdiktatur
i mina nervbanor

Det pratas om en intervention
mot ockupanterna
en dopaminatombomb
över sambandscentralen
en armé av noradrenalin
i mina nervbanor

Men jag nöjer mig
med en patrull koffein
till att vakta
receptorerna
och inväntar
framtida
order.




Fri vers av Olof Dahlin
Läst 478 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-05 05:26



Bookmark and Share


  Martin VIP
...och jag som tänkte sova nu, hur ska det gå? Det betyder ju att texten funkar! :)
2006-10-19

  Albert
Agnes tippade mig hit, men jag fattar inget
2006-10-06

  Agnes
Jisses då... jag ville bara tipsa om en bra text, inte få en hyllningskör på Olofs sida. Läs och njut, och skit i mig!!! ;o))
2006-10-06

  Rune Thorsell
Hej Olof!

Länge leve Agnes som lotsade mig till detta härliga opus! En exakt beskrivning av de synaptiska fenomen vi alla känt av till och från. Koffein är bra, själv kompletterar jag dock detta med Citalopram. Ja, vad gör man?

Skönt diktat! Hj h Rune T.
2006-10-06

  Mangal VIP
Finurligt. Spännande. Känns enkelt, vilket brukar vara det svåraste. (Agnes styrde mig hit. Tack!) Och tack!
2006-10-06

  Howlit
Oj...som en virvelvind dansar jag genom dina ventriklar och får göra djupdyk in för att se på de små... Gillar verkligen dina ordval... önskar jag själv hade din språkrikedom... facineras av den här texten.

Tack Agnes för tipset =)
2006-10-06

  Björn Donobauer
Agnes tipsade mig om denna fenomenala eller noumenala drapa.. Hon gjorde väl i det. sällan har jag njutit av att slå i min textbook I fysiologi som inatt.. bugar mig oförbehållsamt ..
2006-10-06

  Agnes
Var det inte den här texten som en gång ledde mig in på din sida???? Tycker att jag känner igen den... Den är kanske uppdaterad.
Hur som helst är den grymt bra. Gillar de fysiologiska metaforerna. Själv fick jag en kortisonkick igår (medicinerade en segdragen bronkit) och satt uppe till kl 03.40 - idiotvaken och med en puls på 200. Antar att det var rena fyrverkeriet i signalsubstanserna och synapserna liknade mest bengaliska eldar.
Jag måste medge att jag är oerhört glad över att ha funnit dig här på sidan. Funderade ett tag på varför och det slog mig att du skriver så befriande osentimentalt och lustfyllt på samma gång. Ingen kan som du skriva poesi om disk och hjärnsubstans. Och just för att jag själv är en sån där pretto-skribent som på sin höjd lyckats använda ett ord som "diskbänksrafflande" i en av mina texter, så attraheras jag av denna språkform.
(Oj, den här kommentaren sa nog mer om mig än om din text. Men vad jag vill ha sagt är att; sluta aldrig skriv!)
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Olof Dahlin
Olof Dahlin