Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
höst


kvällar vid strandkanten

vi gick i strandstenarna
tornado ,turbo och jag
bränningarna sjöng
i sitt pulserande vita ljus

då stannar turbo
och jag vet vad det är
hit men inte längre
vi har vänt förut

tornado är annorlunda
han går till attack
han drar ursinnigt i kopplet
och raggen står

jag vänder av vana
men visst hade det varit intressant
att få se en jakt
mellan två dimensioner

hamnbelysningen är skum
saltet är vitt
sillen blänker
saltar hummeragn

molnen på sin evighetsjakt
över stormtrasig himmel
en gäckande måne
som ingen hinner upp

det sliter i förtöjningar
och riggarna slår
fyrarna blinkar
det är dags att gå hem




Fri vers av tom boreland
Läst 428 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-10-05 18:02

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina texter är alltid läsvärda. Men när turbo och tornado är med, på något sätt lyckas du få fram något riktigt, riktigt extra!
2006-10-05

  Sanningsägaren VIP
men det var inte bara ni...
2006-10-05

  Jessica Ebbesson
Du målar vackra bilder från din kvällspromenad. Tycker om uttrycket 'stormtrasig himmel'.
2006-10-05

  Ummm~oh~yeah
Rådiggar den här! :)
2006-10-05
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland